Herken je dit?
Je combineert mantelzorg, een huishouden en werk. Je moet je zorgen maken over je gezin, je baan en het hoofd boven water houden, terwijl je er ook voor moet zorgen dat je niet opbrandt, jezelf overwerkt.
​
​
​
ben ik mantelzorger?
“Mantelzorger? Ben ik mantelzorger? Ik zorg voor mijn lieve vader of moeder. Mijn kind heeft veel extra aandacht nodig. Mijn partner is hulpbehoevend. Ben ik dan mantelzorger?”
Veel mantelzorgers herkennen zichzelf niet als mantelzorger. “Dat doe je nou eenmaal”. De meest gebezigde uitspraak van een mantelzorger. Tegelijkertijd de grootste vergissing is mijn ervaring! Wat als je dit blijft denken? Welke consequenties heeft dat?
Wanneer iemand in jouw familie ziek wordt ben jij plotseling mantelzorger. De ziekte heeft niet alleen grote gevolgen voor je dierbare maar ook voor jou. Zonder de ziekte zou jij ook geen mantelzorger geworden zijn. De zorg voor een ander kan je behoorlijk opslokken. Zonder dat je het echt merkt verschuif jij grens na grens. Je moet, een keuze is er niet.
Regelmatig vrij nemen van je werk want je moet mee naar een afspraak bij de arts. Praktische hulp bied je ook om bijvoorbeeld de administratie mee op orde te brengen. Douchen lukt niet meer zo goed zelfstandig, dus uit liefde help je daarbij. Jij staat klaar om je naaste op te vangen, afleiding te bieden, emotioneel te steunen en misschien zelfs op te passen. De professionals hebben immers voor deze zorg geen tijd.
Sporten schiet erbij in. Even een bakkie doen bij een vriend lukt niet meer. Stukje bij beetje wordt goed zorgen voor jezelf steeds lastiger. Het is niet alleen zorgen voor; het is ook zorgen hebben om. Kopzorgen vreten energie. Je geeft steeds meer van jezelf weg.
​
De balans tussen geven en ontvangen verdwijnt. Je bent de balans in je leven kwijt.
dat kan anders!
Ik help je met een betere werk/ privé/ mantelzorg balans. Het gevoel het niet meer alleen te hoeven doen. Minder stress. Inzichten. Jezelf beter kennen. Grenzen kunnen stellen. Leren uitdrukken wat jij nodig hebt. Iemand vertellen wat je nodig hebt is veel lastiger dan we denken.
DE mantelzorger bestaat niet. Ieder mens is uniek. Dus iedere oplossing moet ook uniek zijn. Maatwerk, passend bij jouw situatie. Niet een oplossing die voortkomt uit afvinklijstjes en protocollen. Ik help je met het organiseren van afgestemde zorg. Dat betekent dat we op zoek gaan naar een goede samenwerking met iedereen die betrokken is. Van familielid tot professional, iedereen heeft iets nodig van de ander. We gaan gezamenlijk om tafel. Niet alleen bij het uitvoeren van de zorg maar ook bij het zoeken naar de passende oplossingen is deze samenwerking nodig. Hier start maatwerk in de ondersteuning van de zorg.
Zie mij als cliëntondersteuner, spreekbuis om je te helpen uit te drukken wat jij nodig hebt. De persoon die naast jou en het gezin gaat staan en de juiste dingen doet.
Ik bied geen medische behandeling. Wel help ik je om de weg te vinden in al het aanbod dat er al is. Heb ik een bepaalde expertise niet, dan zoek ik de samenwerking met de juiste beroepskracht of organisatie die dat wel heeft.
resultaat
Minder stress & meer balans in je leven!
Jij kunt je grenzen beter bewaken, jij kunt afstemmen aangeven wat jij nodig hebt om te kunnen blijven functioneren in lastige situaties.
Doordat jij weet wat jij nodig hebt lukt het jou makkelijker om dit te uiten aan anderen. Degene voor wie jij zorgt, jouw partner, jouw familieleden, de hulpverleners en zelfs jouw werkgever begrijpen beter waar jij je allemaal zorgen om maakt en wat jij nodig hebt.
Wat kun je verwachten?
Verwacht van mij geen meepraten. Wel vragen die aanzetten tot nadenken. Vragen die misschien lastig zijn of schuren.
Wat wil jij? Hoe krijg jij jouw wensen en verwachtingen afgestemd op de anderen? Waar lig jij wakker van?
Het eerlijke verhaal moet verteld worden! De last, het gedoe, de pijn, dat wat lastig is om uit te spreken… Dat stukje wat jij het liefst onaangeraakt laat.